CASCO biztosítás online

A gépjárműre köthető biztosítások nem túl jól ismert és még kevésbé használt formája. A kötelező biztosítás lényegével mindenki tisztában van, vagyis: ha valakinek az autóját összetörjük, akkor a másik fél kárát a mi biztosítónk fizeti, bennünket pedig hátrébb sorolnak a bonus-malus rendszerben. A cascóról sokan azt hiszik, hogy csupán a KGFB kiegészítése, vagyis ha kárt okozunk a saját autónkban (ütközés vagy bármilyen baleset), akkor a biztosító fizet helyettünk – legalábbis egy részt. Nos, a cascóról ez a hit, ha nem is teljesen téves, de legalábbis féligazságokat tartalmaz.

Kezdjük a legfontosabbal: casco biztosítást minden autóra lehet kötni, mindegy, hány éves, milyen fajta, személy- vagy teherautó, magánszemély vagy vállalkozás tulajdonában van, stb. Különösen előnyös lehet ez akkor, ha a jármű valamiért különösen nagy veszélynek van kitéve: nagy értékű, a sofőr gyakorlatlan, nagy városban vezet, veszélyes környéken parkol, valamiért várni lehet, hogy kárt okoznak benne, cégautó, amelyre az alkalmazottak nem vigyáznak úgy, mint a sajátjukra.

A fentiekből már világos lehet, hogy a casco nem csupán akkor fizet, ha mi magunk törjük össze balesetben a kocsit. Az alapkockázat ugyan ez (az úgynevezett töréskár), azonban ez kiegészülhet számos egyéb kockázattal is: üvegkár (a szélvédők törése), elemi kár (vihar, földcsuszamlás, árvíz, jégverés stb.), tűzkár, de még speciális esetekben is nyújthat védettséget: poggyászkár vagy baleset bekövetkeztekor.

A kalkulátor használata és lényege

Az online CASCO kalkulátor (tarifáló) segít Önnek hajszálpontosan meghatározni az éves díjat. Az autó paramétereinek pontos megadása után a gép kiszámolja Önnek, hogy mennyi az éves díj. Ezek után azonban még nem szabad megkötnie biztosítását! Ha kiválasztotta, hogy melyik biztosítók ajánlata tetszik Önnek az ár vagy a biztosító alapján, akkor még össze kell hasonlítania, hogy a kiválasztott néhány biztosító mit kínál az éves díjért. Szerencsére ez egy néhány perces folyamat csupán. A kiválasztott biztosítások részleteit (mire érvényes, milyen összegig, stb.) ugyanis egymás mellé helyezve megnézheti, így könnyen összevetheti. Ezután már valóban csak annyi a dolga, hogy egy gombnyomással megköti a biztosítást. A szükséges iratokat e-mailben vagy postán elküldi, majd megkapja a biztosítás megkötéséről szóló igazolást. Ennél könnyebb és gyorsabb nem is lehetne az ügyintézés!