BAR, KHR-lista: autóvásárlás BAR-osként

Ha KHR-listatag (közkeletű nevén BAR), akkor felkerült egy olyan listára, amelynek tagjának lenni több évre szóló megbélyegzettséget jelent.

Ráadásul, míg sok listáról lekerülhet az ember, ha megszűnik az ok, amiért felvették, a KHR-BAR-lista olyan, mintha valakit börtönbe zártak volna: legalább öt évig nyoma marad, de akár évtizedekig is látni fogják a bankok, hogy egyszer, 25 éve nem fizetett be valamit (ugyanis addig marad a neve a listán, amíg le nem jár a hitele, amivel kapcsolatban mulasztott – egy ingatlanhitel pedig akár 35 évig is megmarad).

Van megoldás, hogy egy régi kisiklást helyrehozzunk? Vagy a bankok nem ismerik a hibák helyrehozásának intézményét? Nos, úgy tűnik, nem, mivel a listáról nem lehet lekerülni, így inkább olyan megoldást kell választani, amellyel át lehet hidalni a problémákat: cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ügyfeleinknek hitelközvetítése díj nélkül válogassuk össze a legjobb autókölcsönöket. Ez pedig a BAR-listásoknak is szóló szolgáltatás, vagyis a hitelpiacon azokat az autóhiteleket is megkeressük, amelyek azoknak szólnak, akiknek neve fent van az adóslistán.

Egy BAR- vagy KHR-lista tagnak ugyanolyan feltételekkel tudunk autóhitelt (vagy motorhitelt, teherautó-vásárlási hitelt stb.) folyósíttatni, mint másoknak, bár a felvétel kondíciói valamivel szigorúbbak. Itt is él az a megkötés, hogy a jármű nem lehet 12 évesnél idősebb, és a hitel lejártakor 15 évesnél idősebb. A futamidő egy és nyolc év közt változhat. A felvehető hitelösszeg az autó, motor stb. vételárának akár 80%-a is lehet! A kölcsön törlesztése kiszámoltatható frankban, euróban vagy forintban, ahogyan jobb (a frank a legjobb, erről hitelügyintézőink is tájékoztatják minden további részlet mellett).

A szigorítás pedig a következő: egyszeres KHR-listás szereplés és munkáltatói igazolás is kell a hitelfelvételhez. Ha autót szeretne venni BAR-listásként, használja a kalkulátort, hogy megtudja, mennyi lenne a kölcsön havi törlesztése. A hitelközvetítés teljesen ingyenes, önnek egy fillérjébe sem kerül! Nincs közvetítői díj, sem pedig jutalék!