Kötelező biztosítás online

A kötelező felelősségbiztosítás, mint neve is mutatja, nem opcionális. Míg a cascóval kapcsolatban eldönthetjük, meg akarjuk-e kötni, a KGFB-nél nincs ilyen lehetőség.

Azaz, saját érdekünkben meg kell kötni. Nem csak azért, mert a rendőrség bünteti, ha nincs biztosítás az autón, hanem azért is, mert manapság egy közepes nagyságú (1400 ccm) autóra havi 2000 forintért lehet biztosítást kötni – és egy káresetnél, amikor a biztosító kifizeti az általunk okozott több százezres (sőt…) kárt, a „befektetés” sokszorosan megtérül.

A vétlen sofőr érdekében kötelező

A kötelező biztosítás tehát a vétlen sofőrt védi attól, hogy a kár javítását saját magának kelljen kifizetnie. A kölcsönösség és tisztesség úgy diktálja, hogy mindenkinek legyen kötelezője, hiszen így nem érhet kár senkit, így vagyunk felelősek saját hibáinkért. Akinek nincs biztosítása, lehet, hogy most megspórol havi párezer forintot, azonban amikor az ő autójának tolatnak neki, húzzák meg azt vagy törik össze, akkor a befizetetlen összeg sokszorosát fogja elbukni, ha a vétkes autós is úgy gondolkodott, mint ő…

A kötelező biztosítás megkötése szerencsére olcsó és nagyon gyors, legalábbis honlapunkon mindent megtalál, hogy néhány perc alatt a lehető legolcsóbban megússza a biztosítás megkötését.

A kötelező kalkulátor használata során Ön megadja autója és saját adatait (ehhez kell a forgalmi és a jogosítvány), valamint nyilatkozik, hogy jogosult-e kedvezményre (közalkalmazott, más biztosítása is van, polgárőr, kisgyermeke van, őstermelő, nyugdíjas stb.), a számológép pedig megmutatja Önnek az összes biztosító ajánlatát. Míg a casco esetén határozottan ajánlott átnézni a biztosítók feltételeit, a kötelező felelősségbiztosítás esetén erre nincs szükség, mivel minden biztosító ugyanazt kínálja. A MÁV megszűnésével a leggyengébb biztosító kiesett a körből, így most a biztosítók pontosan ugyanazért a szolgáltatásért kérnek el egymáshoz képest akár háromszoros díjat is. Ezt megelőzendő kalkuláljon, és utána kössön biztosítást online. Nem kell felkelnie a számítógéptől, hacsak az iratai beadásához nem kell elmennie a postára, de a legtöbb helyen e-mailben is beküldheti az iratok képét.